göztepe parkı

15 Eylül 2005 tarihinde Istanbul Belediyesi’nin aldığı karardan, 19 Eylül 2005 tarihinde PARK’ın önüne ( Bağdat Caddesine ) asılan pankarta kadar çoğu Kadıköylünün haberi yoktu.
Pankartta şöyle yazıyordu; ” BU PARK ALANI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARI İLE CAMİ ALANINA AYRILMIŞTIR ”
2 Gün sonra, 21 Eylül’de olayın Medya’ya ( Milliyet ) yansıması ile birlikte, GÖZTEPE PARKI’na Cami yapılacağından Türk kamuoyunun haberi oldu ve ilk tepkiler gelmeye başladı.
Duyarlı GÖZTEPE halkı, Caddebostan’lılar, Göztepe’liler, Erenköy’lüler, Suadiye’liler ….. tüm KADIKÖY’lüler, KADIKÖY’ün bu en güzel parkına dokunulmasına büyük bir tepki göstererek, kısa sürede biraraya gelerek ( daha önce yaptıkları gibi ) güçlerini birleştirdiler. 22 Eylül’den itibaren, İmza kampanyası ile birlikte, İstanbul Valiliği ve Beldiye başkanlığına Dilekçeler fakslanmaya başlandı.
Istanbul Belediyesi tarafından alınan bu kararın, öncelikle SİYASİ boyutu olduğu konusunda çoğunluk görüş birliğindeydi. Tam 3 dönemdir ( 15 yıldır ) KADIKÖY halkı, yerel yöneticilerini CHP’den seçmekteydi. Bundan başkası düşünülemezdi, çünkü KADIKÖY’de yaşayanlar; ATATÜRK’e ve onun Devrimlerine “Sözde” değil, “Özde” bağlı, ATATÜRK’e ve İlkelerine her zaman sahip çıkan, AYDIN, ÇAĞDAŞ bir kitle olma özelliğini korumuştu.

İşte sırf bu nedenle, CHP’yi seçtikleri ve CHP’li belediye tarafından yönetilmek istedikleri için, KADIKÖY halkı yıllarca CEZA’landırılmak istendi. Ne yazık’ki, KADIKÖY’ün en can alıcı ” MERKEZİ ” bölgeleri “Büyükşehir Belediyesi”nin kontrolündeydi ! ” ANA ARTERLER ” olarak adlandırılan bu bölgeler ; KADIKÖY SAHİLİ , ANA YOLLAR, BAĞDAT CADDESİ, Ferenbahçe’den Bostancı’ya kadar uzanan SAHİL ve KIYI kesimi ve bu örneklere eklenebilecek onlarca can alıcı yol ve diğer birimlerdi. Kısaca, KADIKÖYLÜ’ler yaşadıkları, soluk aldıkları ve kendilerine ait olması gereken yörelerin denetiminin kendilerinde olmamasının, seçmedikleri ve sürekli kendilerini cezalandırmak isteyen bir “Yönetim”in kontrolünde olmasının sıkıntısını çektiler ve çekmeyi’de sürdürüyorlar.

İşte bu sayfa; GÖZTEPE PARKI’nda CAMİ’de dahil her türlü yapılaşmanın karşısında olan KADIKÖY’lülerin, daha doğrusu DOĞA’ya, YEŞİL’e ve ÇEVRE’ye saygılı her Türk vatandaşının sayfasıdır.
Bu güzelim Park’ın korunabilmesi için her türlü yasal oluşumun biraraya gelmesi ve birbirinden haberdar olması amacı ile oluşturulmuştur. Kamuoyu’nu bilgilendirmek ve desteğini almak amacı ile kurulmuştur, bunun dışında hiçbir çıkar beklentisi ve siyasi amacı yoktur..GOOGLE’DEN-ALINTIDIR.

Yorum bırakın